Maijā vienmēr gatavoju un lieku burkās – gardākas receptes vienkārši nav! Šis mērces variants pie šašlika pārspēj visus citus.
Un pats interesantākais – neviens netic, ka šī garduma pamatā ir dilles. Šodien parādīšu, cik vienkārši un ātri to pagatavot – šo mērci gatavosiet atkal un atkal, ne tikai pie šašlika!
Recepte ir pavisam vienkārša — sagatavošana aizņem tikai 5 minūtes un tad atliek tikai visu samaļ. Tik vienkāršu recepti tiešām būs grūti atrast. Un lai šāda garšas super— tas jau vispār neticami! Sastāvdaļas, kā vienmēr, atstāšu beigās.
Kā pagatavot
Nu ko, sākam? Ņemam dilles. Daudz. Kātiņus varat nogriezt vai atstāt — kā pašiem patīk. Es parasti tos noņemu un izmantoju gurķu marinēšanai. Bet ar dillēm — augšdaļām — jau gatavoju mērci.
Sagriežam tās, ne pārāk smalki — vienkārši vairākās daļās. Un liekam blenderī. Ja blendera nav, derēs arī gaļas mašīna.
Kā jūs jau sapratāt, tas būs pamatā. Tālāk mums vajadzēs citronu. Veselu. No tā sarīvējam mizu, no visa citrona. Pēc tam izspiežam sulu, bet tikai no vienas pusītes. Visu šo arī, protams, liekam blenderī.
Tautas zīmes 6. maijam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nepatikšanām
Kas vēl? Ņemam Dižonas sinepes. Parastās galda sinepes šeit neder. Nu labi, var izmantot arī tās, bet tas nebūs labākais variants — ar parastajām mērce sanāks rūgtāka un asāka. Bet Dižonas sinepes ir tieši laikā. Pievienojam tās dillēm.
Tālāk — ķiploki, obligāti svaigi. Nomizojam, viegli saspiežam ar naža plakanumu un liekam tajā pašā blenderī.
Lasi vēl: Maģiskie 2025. gada maija datumi: kad Visums dāvā veiksmi, labklājību un laimi
Un visbeidzot – augu eļļa. Jebkura. Pielejam un ieslēdzam blenderi, lai visu sablenderētu. Viss! Ilgāk bija stāstīt un rādīt.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Atļāvu večiņai no ielas padzīvot savā garāžā: nākamajā dienā, atverot garāžas durvis biju apmulsisby Sandra Ločmele
- Sinoptiķi sniedz jaunas ziņas par laiku brīvdienās un nākamnedēļby Rinalds Bergmanis
- Es jau vairākus gadus savā lauku mājā Valmierā karinu foliju uz saviem augļu kokiem – stāstu kāpēcby Sandra Ločmele